spot_img
14.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeȘhoigu la Teheran în timp ce se așteaptă replica iraniană pentru Israel

Șhoigu la Teheran în timp ce se așteaptă replica iraniană pentru Israel

-

Secretarul Consiliului de Securitate, Serghei Şoigu, a sosit într-o călătorie de lucru planificată în Iran, a raportat departamentul, relatează TASS . El va fi primit de președintele Republicii Masoud Pezeshkian.

- Reclama -

La Teheran, Shoigu va purta discuții cu secretarul Consiliului Suprem de Securitate Națională al Iranului, Ali Akbar Ahmadian, și cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate iraniene, Mohammad Bagheri.

- Advertisement -

Negocierile vor discuta despre cooperarea bilaterală și consolidarea acesteia, inclusiv proiecte comerciale și economice și diverse aspecte ale securității globale și regionale, a precizat Consiliul de Securitate.

Vizita lui Shoigu în Iran a avut loc pe fondul amenințării unui răspuns din partea Republicii Islamice și a grupului șiit pro-iranian libanez Hezbollah la asasinarea liderului politic al organizației palestiniene Hamas Ismail Haniyeh la Teheran și a comandantului Hezbollah Fuad Shukr în Iran. Beirut. Teheranul a promis că se va răzbuna pe Israel „la momentul potrivit, la locul potrivit și într-un mod adecvat”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img