spot_img
16.5 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeGermania in culpă după schimbul de prizonieri Rusia-Occident. Decizia a fost luată...

Germania in culpă după schimbul de prizonieri Rusia-Occident. Decizia a fost luată de Scholz la cererea americanilor fără grațierea președintelui german. Putin i-a grațiat pe occidentali

-

Cancelarul german Olaf Scholz a considerat dificilă decizia de eliberare a fostului ofițer FSB Vadim Krasikov, care a fost condamnat în Germania la închisoare pe viață pentru uciderea unui cetățean georgian, fostul comandant de teren cecen Zelimkhan Khangoshvili. Krasikov a fost inclus pe lista rușilor care s-au întors în Rusia ca urmare a unui schimb intre Occident si Rusia, relatează Tagesshau.

- Reclama -

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a scris că Parchetul General german a fost „dezamăgit” de schimbul lui Krasikov. Potrivit acestuia, ministrul Justiției Mark Bushman l-a instruit pe procurorul general Jens Rommel „să se abțină de la continuarea executării pedepsei” împotriva lui Krasikov pentru a-l schimba. FAZ a raportat că, din moment ce Procuratura Generală a considerat decizia în acest caz ca fiind politică, a considerat că nu ar fi trebuit să fie luată în alt departament și că președintele Germaniei ar fi trebuit să-l grațieze oficial pe Krasikov.

- Advertisement -

Putin in calitate de președinte i-a grațiat pe occidentalii schimbați, dar in Germania nu s-a întâmplat asta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img