spot_img
16.4 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăUncategorizedSchimb de prizonieri intre Rusia, SUA și Occident. Un avion al Kremlinului...

Schimb de prizonieri intre Rusia, SUA și Occident. Un avion al Kremlinului la Ankara

-

Rusia îl eliberează pe corespondentul Wall Street Journal și fostul marin american Paul Whelan, ca parte a unui schimb de prizonieri. Bloomberg raportează acest lucru, citând surse.

- Reclama -

Ei se îndreaptă acum în afara Rusiei, a clarificat agenția.

- Advertisement -

Un Tu-204-300 cu numărul RA-64059 (numărul zborului RSD939) al detașamentului special de zbor „Rusia”, care este folosit de administrația prezidențială rusă, a decolat de la Moscova la Ankara, potrivit datelor serviciului Flightradar24.

Astăzi, Fox News a raportat că jurnalistul Wall Street Journal (WSJ), Evan Gershkovich, condamnat în Rusia într-un caz de spionaj, ar putea fi eliberat în cadrul unui schimb în termen de 24 de ore. Canalul nu a specificat cine va fi transferat la Moscova ca parte a schimbului.

- Advertisement -

La câteva ore după reportajul Fox News, un avion An-148-100E cu numărul RA-61727, care a fost folosit în schimbul rusului Viktor Bout cu baschetbalistul american Brittney Greiner, a decolat de la Moscova.

Autoritățile ruse și americane sunt angajate într-un „dialog dificil” privind schimbul de prizonieri, a declarat președintele Vladimir Putin în decembrie anul trecut. Într-un interviu cu Tucker Carlson, el a recunoscut posibilitatea de a-l schimba pe Gershkovich „cu contra-mișcare din partea partenerilor”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img