spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeVăduva lui Soljenițîn decorată de Putin

Văduva lui Soljenițîn decorată de Putin

-

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat-o pe văduva scriitorului Aleksandr Soljenițîn, Natalia Soljenitîna, cu ordinul „Pentru Merite față de Patrie” gradul III.

- Reclama -

„Pentru aportul însemnat în dezvoltarea culturii patriei, pentru activitatea deosebită în domeniul acțiunilor de binefacere și sociale”, se menționează în text.

- Advertisement -

Natalia Soljenitîna este o persoană publică. Văduva și colaborarea apropiată a scriitorului Aleksandr Soljenițîn. Președintele „Fondului social rus de ajutor al celor persecutați și al familiilor acestora”, înființat în 1974 la Zürich, cunoscut mai mult ca Fondul Soljenițîn. Soljenitîna a serbat la 22 iulie aniversarea jubiliară a împlinirii vârstei de 85 de ani.

Anterior, deputatul Dumei de Stat Mihail Matveev, în discuția cu „Gazeta.Ru”, a declarat că scriitorul Aleksandr Soljenițîn a fost un patriot, care întotdeauna a suferit pentru Rusia. După părerea lui Matveev, autorul „Arhipelagului GULAG” a fost folosit de către dușmanii Uniunii Sovietice, fiind o persoană incomodă atât pentru conducerea sovietică, cât și pentru cea americană.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img