spot_img
16.6 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeEl Salvador vrea in BRICS

El Salvador vrea in BRICS

-

El Salvador se gândește să se alăture BRICS și ar putea solicita aderarea la organizație, a declarat prim-secretarul Ambasadei Rusiei în Nicaragua și șeful biroului din El Salvador, Alexander Ilyukhin, într-un interviu acordat Izvestia.

- Reclama -

„Este posibil ca în următorii ani sau doi El Salvador să ceară să fie admis în BRICS”, a spus el, menționând că El Salvador este interesat și de atragerea de investiții străine, în special din țările BRICS.

- Advertisement -

„Ei înțeleg că trebuie să își diversifice relațiile economice și să nu fie fixați doar pe Statele Unite, sau pe Banca Mondială. Sunt interesați și de EAEU, dar în acest moment nu sunt pregătiți să se alăture acesteia, deși se gândesc această posibilitate”, a adăugat el.

Ilyukhin a remarcat că reprezentanții Ambasadei SUA în El Salvador au încercat în mod repetat să facă presiuni asupra guvernului țării pentru a-l determina să voteze împotriva Rusiei la reuniunile ONU. „În toate cazurile, ambasadorilor statelor străine li s-a spus că El Salvador nu va accepta amestecul în afacerile sale interne și își va conduce politica pe arena internațională în mod independent”, a adăugat el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img