spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeUcrainienii cu dublă cetățenie occidentală trebuie să plătească ca să iasă din...

Ucrainienii cu dublă cetățenie occidentală trebuie să plătească ca să iasă din Ucraina. Povestea unui cetățean cu cetățenie britanică și ucraineană care a plătit 9000 de euro ca să fugă prin munți

-

Parlamentarul ucrainean, Gheorghe Mazurașu, a relatat povestea unui bărbat de 57 de ani, cu dublă cetățenie ucraineană și britanică, care a fost nevoit să părăsească ilegal Ucraina prin Carpați, oferind mită, deoarece nu i s-a permis să treacă granița în mod legal.

- Reclama -

Bărbatul, care a obținut cetățenia britanică acum 10 ani, a venit în Ucraina pentru a-și vizita rudele din regiunea Liov. Curând după sosire, poliția i-a cerut să nu părăsească nici măcar satul, deoarece nu și-a actualizat datele militare. De asemenea, i s-a comunicat că nu va fi lăsat să treacă granița, întrucât autoritățile de frontieră fuseseră deja avertizate despre situația sa, transmite BucPress.

- Advertisement -

În aceste condiții, bărbatul a plătit 9.000 de euro și, împreună cu un grup de alți bărbați, a părăsit țara în mod ilegal, trecând munții.

„Credeți că după o astfel de experiență, va avea mai multă dorință de a ajuta patria? Sau poate, dimpotrivă?” a comentat Mazurașu.

- Advertisement -

Anterior, ambasada Israelului a recomandat bărbaților israelieni cu vârste între 18 și 60 de ani, care au dublă cetățenie (israeliană și ucraineană), să evite călătoriile în Ucraina, deoarece aceștia sunt reținuți la ieșirea din țară.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img