spot_img
18 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
AcasăActualitateBulgarii folosesc învățământul dual pentru a rezolva criza de personal din turism....

Bulgarii folosesc învățământul dual pentru a rezolva criza de personal din turism. România nu știe și nici nu poate

-

Sezonul turistic estival a avut un început bun, având în vedere că pe luna iunie aveam aproape un milion de turişti înregistraţi, potrivit datelor preliminare, a declarat duminică ministrul interimar al Turismului din Bulgaria, Evtim Miloshev, pentru postul public de televiziune, transmite BTA.

- Reclama -

Evtim Miloshev a precizat că în sectorul turismului nu este bine să numeri puii înainte de a ieşi din ou, dar a adăugat că se aşteaptă la o creştere de cel puţin 10%.

- Advertisement -

Calitatea apei de îmbăiere pe coasta bulgară a Mării Negre este excelentă, iar acest lucru poate fi verificat pe pagina de Internet a Comisiei Europene, care de două ori pe lună monitorizează cât de curată este Marea Neagră, a subliniat oficialul bulgar.

Se fac eforturi pentru pregătirea personalului în domeniul turismului, a adăugat Miloshev. Reputaţia locurilor de muncă din turism ar trebui să fie îmbunătăţită, personalul ar trebui să beneficieze de pregătire în instituţiile de învăţâmânt din ciclul secundar, iar sistemul de învăţământ dual oferă oportunităţi excelente, a mai spus Miloshev.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img