spot_img
18 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar anunță surprize pentru cei de la Bruxelles: Îi...

Ministrul de externe maghiar anunță surprize pentru cei de la Bruxelles: Îi invit pe politicienii pro-război din Europa să îşi pună centurile de siguranţă şi să fie foarte atenţi şi săptămâna viitoare

-

În ciuda atacurilor politicienilor pro-război din Europa, Guvernul Ungariei continuă misiunea de pace – a declarat ministrul ungar al afacerilor externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, într-un video postat duminică pe pagina sa de socializare.

- Reclama -

Duminică se încheie prima săptămână a preşedinţiei ungare a UE, care a dovedit tuturor că această preşedinţie va fi o misiune de pace în următoarele şase luni – a declarat ministrul.

- Advertisement -

El a subliniat: Ungaria şi guvernul ei vor face tot posibilul pentru a contribui la încetarea războiului în ţara vecină, la crearea păcii în vecinătate şi pentru a ajuta Europa să iasă, în sfârşit, din criza războiului sufocant, după doi ani şi jumătate.

În opinia ministrului de externe, săptămâna trecută a arătat şi motivul pentru care criza războiului se adânceşte în Europa. Europa este plină de politicieni pro-război, care „au şi ieşit din ascunzătoare” în cursul acestei săptămâni, spunându-şi părerea, cu toţii criticând guvernul şi prim-ministrul ungar pentru că lucrează pentru pace şi poartă discuţii privind posibilitatea păcii – a explicat Péter Szijjártó.

- Advertisement -

El a adăugat că aceşti politicieni pro-război au adâncit în mod constant criza războiului în Europa în ultimii doi ani şi jumătate prin transferuri de arme, fantezii privind trimiterea de trupe terestre şi prin zvonuri despre arme nucleare.

„Aceste atacuri nu ne intimidează şi nu ne descurajează, misiunea de pace va continua şi chiar se va intensifica, aşa că îi invit pe politicienii pro-război din Europa să îşi pună centurile de siguranţă şi să fie foarte atenţi şi săptămâna viitoare” – a spus Péter Szijjártó.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img