spot_img
30.6 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeDezastrul financiar Macron pentru Franța

Dezastrul financiar Macron pentru Franța

-

Bursele au reacționat cu o viteză fulgerătoare la dizolvarea Adunării Naționale de către Emmanuel Macron. Capitalizarea companiilor franceze a scăzut cu cel puțin 258 de miliarde de dolari săptămâna trecută . Acțiunile băncilor Societe Generale SA, BNP Paribas SA și Credit Agricole SA – cei mai mari deținători de datorii guvernamentale (aproximativ 3,5 trilioane ) – au pierdut zece la sută sau mai mult din preț.

- Reclama -

Valoarea totală a companiilor listate la Bursa de Valori din Paris a scăzut la 3,13 trilioane de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

- Advertisement -

Investitorii sunt alarmați: nu este clar cine va conduce țara în curând. Și cheltuielile guvernamentale depind direct de asta.Dacă vor crește, rata obligațiunilor va crește, amintesc analiştii . Adică, un stat care are nevoie de bani va fi de acord să se împrumute la o dobândă mai mare. Și acțiunile companiilor vor scădea: cererea pentru ele va scădea.

Potrivit rezultatelor cercetărilor sociologice, în primul tur, pe 30 iunie, RN va câștiga o treime din voturi, NFP – puțin mai puțin, „Renaștere” – 20 la sută.

- Advertisement -

Ținând cont de acest lucru, șefii corporațiilor franceze încearcă să stabilească contacte cu Marine Le Pen din timp.De exemplu, patru manageri de top și bancheri au declarat pentru Financial Times că reducerile de taxe și politicile anti-imigrație promise de Mitingul Național sunt mai bune pentru afaceri decât platforma radicală a stângii. Deși RN „amenință instituțiile democratice”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img