spot_img
17.8 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeUcraina ar accepta să participe la summitul de pace sub conducerea Chinei...

Ucraina ar accepta să participe la summitul de pace sub conducerea Chinei la care va participa și Rusia

-

Ucraina ar putea accepta să participe la summitul de pace sub conducerea Chinei, la care va participa și Rusia. Despre acest lucru a declarat Ambasadorul Ucrainei în Singapore, Katerîna Zelenko. Potrivit acesteia, Kievul va fi reprezentat la acest eveniment, dacă acesta se va baza pe regulile ONU, potrivit publicației ucrainene Informator.UA.

- Reclama -

În plus, diplomata a subliniat că pentru Ucraina “China nu este și nu a fost nicodată un oponent”. În schimb, Kievul dorește să vadă Beijingul “ca pe un prieten”, a declarat Zelenko într-un interviu pentru South China Morning Post, citat de Informator.UA.

- Advertisement -

Potrivit ambasadorului, Ucraina va lua în considerare posibilitatea participării la summitul de pace sub conducerea Beijingului, cu participarea ambelor părți beligerante, dacă negocierile se vor baza pe “regulile și principiile stabilite în Carta ONU și în dreptul internațional”. În același timp, diplomata și-a exprimat recunoștința față de țările asiatice pentru participarea la Summitul de Pace, care a avut loc la inițiativa Kievului în Elveția săptămâna trecută. Ea a numit acest eveniment “un mare succes”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img