spot_img
30 C
București
miercuri, iunie 26, 2024
AcasăAnalizeMaior ucrainean: Militarilor le este frică să mai meargă in uniformă prin...

Maior ucrainean: Militarilor le este frică să mai meargă in uniformă prin Kiev

-

Maiorul armatei ucrainene, Serghii Alimov, a criticat dur metodele de mobilizare aplicate de Centrele Teritoriale de Recrutare și Suport Social (TCK), într-un interviu acordat jurnalistei Natalia Moseiciuk, scrie golos.ua conform BucPress.

- Reclama -

Potrivit lui Alimov, odată ajunse pe front, persoanele mobilizate cu forța refuză să lupte.

- Advertisement -

„Oamenii aduși de TCK în dube ajung în tranșee și ce să facem cu ei? Ei spun: „Eu nu merg”. Acum, în centrele de instruire, ei stau și spun la fel – „Eu nu merg”, a declarat Alimov.

Ofițerul a menționat că TCK a început să folosească practica trimiterii recrutorilor dintr-o regiune în alta.

- Advertisement -

„Banda de la TCK din Odesa a venit la Drogobîci. Seara s-au îmbătat într-un local și au început să-i „instruiască” pe toți acolo. Au chemat poliția, aceasta a venit, a văzut și a plecat. În scurt timp, nimeni nu va mai ieși la serviciu. Străzile vor fi pustii, ca în 2022”, a prezis Alimov.

El a adăugat că din cauza acțiunilor TCK , care generează nemulțumirea populației, militarii evită să mai poarte uniformă în Kiev, de teamă să nu fie confundați cu recrutorii.

„Toate acestea se vor termina cu o nouă Vradievkă”, a concluzionat militarul, referindu-se la revolta populară din 2013 din regiunea Nikolaev, când polițiștii au violat o locuitoare din Vradievka, crescând astfel brusc neîncrederea și chiar ura față de forțele de ordine.

De menționat că legea privind mobilizarea în Ucraina a intrat în vigoare la 18 mai 2024.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img