spot_img
21.8 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeOm cheie din Conferința de Securitate de la Munchen și parlamentari germani...

Om cheie din Conferința de Securitate de la Munchen și parlamentari germani propun ca România, Polonia și Slovacia să distrugă rachetele și dronele rusești care atacă Ucraina

-

Atacarea rachetelor rusești deasupra Ucrainei cu scopul de a le distruge de pe teritoriul Alianței Nord-Atlantice nu contrazice Carta ONU și dreptul internațional, a declarat Nico Lange, cercetător senior la Conferința de Securitate de la München, într-un interviu pentru Tagesschau.

- Reclama -

„Conform articolului 51 al Cartei ONU, acest lucru ar fi absolut legal din punctul de vedere al dreptului internațional, este posibil”, susține el.

- Advertisement -

Lange a propus distrugerea rachetelor și dronelor rusești de pe teritoriul Poloniei, Slovaciei și României. Se presupune că această inițiativă va permite Forțelor Armate ucrainene să își mute sistemele de apărare aeriană din partea de vest a Ucrainei mai aproape de zona de contact pentru a proteja teritoriile din prima linie, de exemplu Harkov, a concluzionat el.

Săptămâna trecută, Frankfurter Allgemeine Zeitung a raportat că mai mulți parlamentari germani au susținut ideea de a folosi sisteme antiaeriene occidentale din țările NATO pentru a contracara rachetele rusești deasupra Ucrainei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img