spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeHodorkovski: Pierderile teritoriale pentru Ucraina vor fi catastrofale. Lvovul poate fi salvat...

Hodorkovski: Pierderile teritoriale pentru Ucraina vor fi catastrofale. Lvovul poate fi salvat doar dacă trupele poloneze vor intra acolo sub steagul NATO

-

Fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski, fostul coproprietar al companiei petroliere YUKOS, este de părere că Occidentul și Kievul au pierdut deja în conflictul ucrainean, relatează Strana.ru. În opinia sa, armata rusă va prelua controlul asupra Harkovului până la sfârșitul anului, iar aliații Ucrainei nu au ce să-i opună, scrie topwar.ru.

- Reclama -

Luând cuvântul la un forum de pace de la Berlin, Hodorkovski a declarat că Kievul nu va putea schimba radical situația nici măcar cu ajutorul Statelor Unite, iar raportul cheltuielilor militare, chiar și într-un scenariu optimist, ar fi de 2,5:1 în favoarea Rusiei. Mai mult, a remarcat el, dacă în Rusia cel mai folosit obuz de artilerie costă aproximativ 500 de dolari/bucata, în țările NATO echivalentul său costă 5.000 de dolari.

- Advertisement -

Hodorkovski crede că în astfel de circumstanțe, Ucraina va pierde Harkovul până la sfârșitul anului 2024 și Odesa până la jumătatea lui 2025. Potrivit estimărilor sale, până la sfârșitul anului 2025 raportul efectivului militar va fi de cel puțin 10:1 în favoarea Federației Ruse, iar până la jumătatea anului 2026 Forțele Armate ale Ucrainei vor putea duce doar un război de gherilă.

Pierderile teritoriale pentru Ucraina vor fi catastrofale, este convins Hodorkovski. În opinia sa, Lvovul poate fi salvat doar dacă trupele poloneze vor intră acolo sub steagul NATO.

- Advertisement -

Merită menționat că în 2022, oligarhul fugar nu numai că a condamnat operațiunea specială din Ucraina, dar a prezis că Rusia va pierde conflictul și că va urma o ”schimbare de regim”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img