spot_img
21.1 C
București
vineri, iunie 28, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de interne estonian vrea închiderea mănăstirilor care refuză să părăsească subordonarea...

Ministrul de interne estonian vrea închiderea mănăstirilor care refuză să părăsească subordonarea Bisericii Ortodoxe Ruse

-

Autoritățile estoniene ar putea închide mănăstirile ortodoxe care refuză să părăsească subordonarea Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat ministrul de Interne al Estoniei, Lauri Läänemets, pentru știrile radio ERR (Estonia National Broadcasting).

- Reclama -

Ministrul a venit la mănăstirea Piukhtitsky pentru a-și convinge conducerea să se retragă din subordinea Patriarhiei Moscovei. El a promis că va clarifica poziția guvernului în această problemă și a dat asigurări că statul intenționează să ofere parohiilor posibilitatea de a lua singure decizia corespunzătoare.

- Advertisement -

„Cei care sunt subordonați direct Patriarhului Kirill, adică Moscova, se pot confrunta cu o problemă – dar dacă ei înșiși nu iau nicio decizie și statul la un moment dat este obligat prin instanță să solicite încetarea forțată a activităților, atunci problema poate deveni mai complicată, dar soluții pot fi găsite și acolo”, a spus Läänemets.

La mijlocul lunii aprilie, șeful Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că va propune parlamentului recunoașterea Patriarhiei Moscovei ca organizație teroristă pentru a-i interzice în cele din urmă activitățile în Estonia. Ambasada Rusiei din Tallinn a considerat această idee ca un atac la libertatea de religie și o încălcare a drepturilor constituționale ale rezidenților estonieni. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img