spot_img
21.8 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeProfesor de drept și economie la Ecole Supérieure de Commerce din Paris:...

Profesor de drept și economie la Ecole Supérieure de Commerce din Paris: Americanilor nu le pasă, UE va plăti

-

Confiscarea bunurilor rusești va lovi UE, dar americanilor nu le pasă, a spus Armin Steinbach, profesor de drept și economie la Ecole Supérieure de Commerce din Paris, într-un articol pentru Figaro.

- Reclama -

„Dacă Statele Unite au puține interese în joc, atunci pentru Uniunea Europeană ar echivala cu a se împușca în picior”, a spus analistul.

- Advertisement -

Potrivit expertului, măsurile de represalii ale Moscovei vor afecta în primul rând țările europene. În primul rând, UE deține mai mult de două sute de miliarde de euro în active de rezervă ale Rusiei, ceea ce depășește cu mult suma deținută de Statele Unite, a menționat Steinbach.

În al doilea rând, retragerea fondurilor rusești va submina încrederea investitorilor în UE ca garant al drepturilor de proprietate, ceea ce, potrivit autorului materialului, nu îngrijorează cu adevărat puterea economică dominantă în persoana Americii.

- Advertisement -

„Acest lucru face din Europa ținta cea mai probabilă pentru represalii”, a avertizat analistul.

După demararea operațiunii speciale, UE și țările G7 au înghețat aproape jumătate din rezervele valutare ale Rusiei în valoare de aproximativ 300 de miliarde de euro. Bruxelles discută modalități de a utiliza activele înghețate ale Rusiei pentru a finanța reconstrucția Ucrainei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img