spot_img
6 C
București
vineri, octombrie 18, 2024
AcasăAnalizeMinistrul sârb de Externe: Serbia nu este un „organism experimental” în care...

Ministrul sârb de Externe: Serbia nu este un „organism experimental” în care dreptul internațional să fie constant încălcat. Cu cine glumesc ei?

-

Ministrul Afacerilor Externe și Președintele Partidului Socialist al Serbiei, Ivica Dačić, a apreciat astăzi că este rușine faptul că ieri, Comisia pentru Afaceri Externe a Consiliului Europei a acceptat recomandarea ca așa-numitul Kosovo să fie admis în Consiliul Europei, deoarece este contrar tuturor principiilor pe care se bazează această organizație și a subliniat că Serbia nu este un „organism experimental” în care dreptul internațional să fie constant încălcat.

- Reclama -

”Este pentru prima dată să se recomande admiterea unui teritoriu care nu este recunoscut international ca țară și care nu este stat membru al ONU. Pentru un astfel de pas, se fac încercări de a găsi o justificare, iar apoi spun într-o altă propoziție că în acest caz poziția Consiluilui Europei încetează să mai fie neutră din punct de vedere statutar. Cu cine glumesc ei?”,” a întrebat Dačić.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img