spot_img
30 C
București
miercuri, iunie 26, 2024
AcasăActualitateRomânia a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa

România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa

-

România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa, care va putea găzdui până la 10 mii de militari și membri ai familiilor acestora, relatează Euronews . Suprafața instalației va fi de aproximativ 2,8 mii de hectare, costul construcției este de 2,5 miliarde de euro, perimetrul total al bazei va fi de 30 km.

- Reclama -

Baza este construită pe teritoriul unei instalații militare existente, la care se vor adăuga peste 2,3 mii de hectare. După cum scrie MS News, vechea bază poate găzdui aproximativ 3 mii de militari, a menționat agenția. Este situată in apropierea comunei Mihail Kogalniceanu de pe litoralul Marii Negre, nu departe de aeroportul international.

- Advertisement -

Proiectul include piste, platforme de arme, hangare pentru avioane militare, precum și școli, grădinițe, magazine și un spital. În luna martie a început construcția căilor de acces și a rețelelor electrice.

Construcția unei noi piste paralele cu cea existentă va începe în curând. Infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată și cu noi benzi și parcări pentru diferite tipuri de aeronave.

- Advertisement -

Prima etapă de extindere a bazei militare este planificată să fie finalizată în cinci ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img