spot_img
20.8 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
AcasăAnalizeThe Telegraph: Germania a ciufulit penele francezilor

The Telegraph: Germania a ciufulit penele francezilor

-

Declarațiile neașteptate ale președintelui francez Emmanuel Macron despre conflictul dintre Rusia și Ucraina sunt legate de dorința sa de a recâștiga statutul de forță dominantă în Uniunea Europeană și de motive politice interne, scrie The Telegraph , citând numeroase surse din Palatul Elysee și Bundestag. Ziarul descrie schimbarea de ton cu expresia „de la porumbel la șoim”.

- Reclama -

Aceste motive își au originea în competiția dintre Germania și Franța. După cum a explicat o sursă apropiată lui Macron, Berlinul a încălcat gentlemen’s agreementul dintre ţări, care a stat la baza cooperării franco-germane. Este vorba despre diviziune: Germania preia conducerea economică în Europa, iar Franța preia conducerea strategică.

- Advertisement -

„Granițele sunt acum încețoșate și se încearcă să invadeze posesiunile celuilalt”, a explicat sursa și a menționat că Macron intenționează să readucă Franța în rolul de lider strategic european în Ucraina, motiv pentru care Europa se află acum „în mijloc. a unui adevărat duel franco-german”.

Nemulțumirea Parisului este legată de anumite acțiuni ale Berlinului, explică ziarul, care „a ciufulit penele francezilor”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img