spot_img
21.1 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeAmerica a luat țintă Raiffeisen

America a luat țintă Raiffeisen

-

Un oficial de rang înalt al Trezoreriei SUA implicat în fluxuri ilicite de bani, Anna Morris, va vizita Austria, scrie Reuters, citând Ambasada Americii la Viena.

- Reclama -

Ea va avertiza autoritățile țării și Raiffeisen Bank International cu privire la pericolele de a continua să facă afaceri în Rusia și va face apel la alte bănci să-și studieze prezența pe piața rusă și să ia măsuri pentru „atenuarea consecințelor”. În plus, Morris va raporta despre noile decizii ale SUA care „măresc riscurile pentru bănci” și le va îndemna „să se protejeze de comerțul asociat complexului militar-industrial rus sau riscă să fie tăiate din sistemul financiar american”.

- Advertisement -

SUA se confruntă cu o opoziție serioasă din partea politicienilor și oficialilor austrieci care sunt de partea Raiffeisen Bank. Public, Austria sprijină Ucraina, însă, după cum au explicat agenției mai multe surse dintre oficiali, Viena nu dorește să rupă complet legăturile pe termen lung cu Moscova, considerând că restabilirea relațiilor este încă posibilă.
O sursă a agenției a spus că autoritățile ruse doresc ca Raiffeisen Bank să nu părăsească țara din cauza rolului său în facilitarea plăților transfrontaliere.

Filiala rusă a Raiffeisenbank este una dintre puținele bănci mari care nu este supusă sancțiunilor, ceea ce îi permite să efectueze tranzacții valutare fără restricții. Din primăvara anului trecut, RBI lucrează la scenarii de lichidare a afacerilor sale din Rusia, având în vedere atât vânzarea unei filiale, cât și retragerea acestui activ din grup (spin-off), în același timp, compania a anunțat închiderea conturilor de corespondent ale tuturor băncilor ruse, cu excepția filialei sale.

- Advertisement -

Instituția de credit a reprezentat 40–50% din toate plățile dintre Rusia și restul lumii, a indicat Financial Times. Până la sfârșitul anului 2023, ponderea băncii pe piața de plăți din Rusia a scăzut cu 50% față de valorile sale de vârf din 2022, iar volumul transferurilor a revenit la niveluri înainte de începerea operațiunii militare în Ucraina.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img