spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeCONTINUĂ JIHADUL LA VARȘOVIA: Tusk vrea să îi pună cătușe șefului Băncii...

CONTINUĂ JIHADUL LA VARȘOVIA: Tusk vrea să îi pună cătușe șefului Băncii Naționale

-

Noul șef al guvernului polonez, Donald Tusk, se pregătește să-l forțeze pe șeful Băncii Centrale, Adam Glapinski, să demisioneze, relatează Bloomberg , citând surse.

- Reclama -

Potrivit agenției, Tusk „a dat undă verde” ca șeful Băncii Centrale să fie urmărit penal sub acuzația de participare la sprijin politic înainte de alegerile parlamentare din octombrie. În special, el a declarat că o schimbare a guvernului (condus anterior de Mateusz Morawiecki, partidul de guvernământ era partidul Lege și Justiție) ar putea duce la instabilitate politică și ar putea avea un impact „foarte negativ” asupra ratingului de credit și a investițiilor țării.

- Advertisement -

Glapinsky va fi, de asemenea, acuzat că a încercat să inducă în eroare administrația cu privire la rezultatele financiare ale Băncii Centrale în ultimul an. El însuși neagă orice faptă greșită.
115 legiuitori pot propune studierea suspiciunilor la adresa șefului Băncii Centrale în cadrul lucrărilor unei comisii parlamentare, apoi se va decide dacă cazul va fi examinat în instanță.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img