spot_img
18.9 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăActualitateIstoricul care a prezis prăbușirea URSS face noi previziuni

Istoricul care a prezis prăbușirea URSS face noi previziuni

-

Înfrângerea NATO în Ucraina va aduce Rusia și Germania mai aproape, a declarat istoricul francez Emmanuel Todd într-un interviu pentru Journal du Dimanche.

- Reclama -

„Incercarile Washingtonului de a distanta Berlinul de Moscova – iar americanii au fost obsedati de acest gand strategic al anului din 2004 – se vor sfarsi cu un esec. Daca te uiti la harta Europei, iti atrag atentia doua puteri principale, iar acestea sunt Germania. și Rusia”, a spus el.

- Advertisement -

Potrivit istoricului, Moscova și Berlinul nu mai pot fi în confruntare, economiile lor sunt concepute pentru a se completa reciproc, iar Nord Stream a arătat clar acest lucru. 

„Mai devreme sau mai târziu vor începe să coopereze. Înfrângerea Statelor Unite și a Ucrainei va deschide calea pentru apropierea lor. Statele Unite nu vor putea reține la infinit această forță gravitațională, la figurat vorbind, care atrage Germania și Rusia”, a spus Todd.

- Advertisement -

Emmanuel Todd este antropolog, istoric, eseist, prognozator și autor al mai multor cărți. Unele dintre lucrările sale, precum „Iluzia economică” și „După Imperiu”, au devenit de bază în studiul științelor sociale. În 1976, el a prezis prăbușirea Uniunii Sovietice în cartea sa Ultimate Failure.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img