spot_img
17.4 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizePSD susţine prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de...

PSD susţine prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază

-

Social-democraţii consideră că datele statistice oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că decizia Guvernului de a limita adaosul comercial la alimentele de bază şi-a atins obiectivele principale de a tempera inflaţia şi de a proteja puterea de cumpărare a cetăţenilor cu venituri mici şi medii. Ca atare, PSD susţine fără rezerve prelungirea acestei măsuri, pentru cel puţin încă trei luni de zile, inclusiv cu posibilitatea de a se introduce noi produse esenţiale în lista alimentelor cu adaos limitat, agreate în urma consultărilor dintre Ministerul Agriculturii şi asociaţiile de profil.

- Reclama -

Social-democraţii mai subliniază că, spre deosebire de alte măsuri pentru combaterea creşterii preţurilor aplicate în alte state din Uniunea Europeană, soluţia promovată de PSD nu a perturbat piaţa de profil şi nu i-a afectat în niciun fel pe producătorii români.

- Advertisement -

Chiar dacă limitarea adaosului comercial nu impune comercianţilor preţuri finale fixe, datele INS ne arată că această măsură a descurajat în mod evident creşterile speculative de preţuri practicate de unii comercianţi pe fondul incertitudinilor economice regionale şi globale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img