spot_img
22.8 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăActualitateRușii acuză Pentagonul că a efectuat experimente cu virusul variolei

Rușii acuză Pentagonul că a efectuat experimente cu virusul variolei

-

Institutul de Cercetare a Bolilor Infecțioase din Armata SUA a efectuat experimente aerobiologice folosind două tulpini ale virusului variolei, a declarat Igor Kirillov, șeful forțelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice.

- Reclama -

„Această situație demonstrează în mod clar nerespectarea de către administrația americană față de standardele internaționale de biosecuritate. O astfel de muncă poate provoca o situație epidemică de urgență la scară globală, deoarece o parte semnificativă a populației a devenit susceptibilă la variolă și alte virusuri ortopox, ca urmare a pierderii imunității”, a spus generalul.

- Advertisement -

El a amintit că munca cu acest virus este permisă numai în două instituții – Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA și Centrul de Cercetare de Stat Vector din Rusia.

Potrivit lui Kirillov, cercetătorii americani manifestă un interes puternic pentru sinteza ortopoxvirusurilor.În 2017, au sintetizat genomul funcțional al virusului variolei calului, demonstrând în același timp posibilitatea producerii artificiale a virusurilor Lassa, Ebola și Marburg, precum și a coronavirusurilor patogene umane.Unul dintre cele mai recente astfel de exemple este cercetarea privind îmbunătățirea funcțiilor virușilor efectuate la Universitatea din Boston , când, ca urmare a modificării vizate, agentul patogen COVID a dobândit o rată de letalitate de 80%, provocând simptome neurologice atipice și leziuni pulmonare severe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img