spot_img
14.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăActualitateArestările din Palatul prezidențial din Varșovia: Președintele Duda promite eliberarea fostului ministru...

Arestările din Palatul prezidențial din Varșovia: Președintele Duda promite eliberarea fostului ministru de interne

-

Fostul ministru de interne al Poloniei, Mariusz Kaminski, a început greva foamei după ce a fost arestat și dus la închisoare. Kaminski a declarat că a început greva foamei în calitate de deținut politic, deoarece consideră că condamnarea sa este un act de răzbunare politică. Președintele polonez promite că nu se va odihni până când Kaminski și adjunctul său nu vor fi eliberați.

- Reclama -

Cei doi au fost arestați in Palatul prezidențial din Varșovia.

- Advertisement -

„Consider că faptul că am fost condamnat reprezintă un act de răzbunare politică. Ca prizonier politic, am început greva foamei din prima zi de închisoare”, a spus Kaminski, potrivit Reuters .

Între timp, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a spus că este profund zguduit de arestarea lui Maciej Wasik, promițând că nu se va odihni până când vor fi eliberați.

- Advertisement -

Totodată, ministrul adjunct al Justiției Maria Eihart a respins afirmațiile lui Kaminski că este deținut politic, afirmând că el, ca și ceilalți deținuți, are dreptul să refuze să mănânce și să bea. 

La câteva săptămâni după venirea la putere a partidului „Lege si Ordine” în 2015, Duda l-a grațiat pe Mariusz Kaminski, care a fost condamnat pentru abuz de influență politică, permițându-i astfel să devină ministru de interne, amintește agenția britanică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img