spot_img
16.7 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
AcasăAnalizeGuvernul Tusk începe cu arestări in Palatul prezidențial din Varșovia

Guvernul Tusk începe cu arestări in Palatul prezidențial din Varșovia

-

Poliția poloneză i-a reținut pe fostul ministru de interne Mariusz Kaminski și pe adjunctul său Maciej Wonsik la palatul prezidențial din Varșovia unde aceștia fuseseră invitați de președintele Poloniei, transmite Polskie Radio.

- Reclama -

În decembrie 2023, Tribunalul Regional din Varșovia i-a condamnat pe Kaminski și Wonsik la doi ani de închisoare pentru abuz de putere în timp ce conduceau Biroul Central Anticorupție în așa-numitul „scandal funciar”.

- Advertisement -

Ambii au fost recent aleși în Sejm polonez din partidul Lege și Justiție (PiS). Cu toate acestea, aceștia au fost decăzuți de mandat după o nouă decizie judecătorească în cazul din 2015.
Președintele Andrzej Duda i-a grațiat pe Kaminski și Wonsik în 2015. Cu toate acestea, în luna iunie a anului trecut, Camera Penală a Curții Supreme, după recursuri în casație, a anulat decizia de clasare a cauzei împotriva foștilor șefi ai biroului anticorupție. Cazul a fost returnat în instanță.

Pe 8 ianuarie, Tribunalul Districtual din Varșovia a anunțat că a emis mandate de arestare pentru Kaminski și Wonsik.

- Advertisement -

După ce Kaminski și Wońsik au fost reținuți, aproximativ 300 de persoane s-au adunat în fața palatului prezidențial pentru a protesta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img