spot_img
28.2 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeRușii ironizează armata europeană: Ce combustibili va folosi?

Rușii ironizează armata europeană: Ce combustibili va folosi?

-

Uniunea Europeană trebuie să rezolve ea însăși probleme mai importante înainte de a-și forma propria armată, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zakharova, comentând o declarație corespunzătoare a vicepremierului italian Antonio Tajani.

- Reclama -

„O armată a UE? Poate că ar trebui să începem prin a ne dezvolta propriul vaccin împotriva Covid? Sau să învățăm să protejăm în mod uman, în conformitate cu obligațiile noastre internaționale, granițele Uniunii Europene?”, a scris ea pe canalul Telegram.

- Advertisement -

Ea a adăugat că înainte de a crea Forțele Armate, este necesar să înțelegem ce combustibil vor folosi. În caz contrar, Statele Unite vor putea șantaja Uniunea Europeană prin creșterea prețurilor la combustibil dacă Bruxelles-ul nu își trimite trupele oriunde îi îndrumă Washingtonul, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe. În concluzie, Zakharova a pus și întrebarea: de ce fiecare membru NATO plătește în „trezoreria comună” – și de fapt, în trezoreria SUA – sume uriașe care ar fi trebuit cheltuite pentru asigurarea securității colective.Mai devreme, viceprim-ministrul italian și ministrul de externe Antonio Tajani a spus că Uniunea Europeană ar trebui să-și formeze propria armată, care ar putea juca un rol în menținerea păcii și prevenirea conflictelor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img