spot_img
22.8 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăUncategorizedOlanda: Suntem de acord cu aderarea Bulgariei la Schengen

Olanda: Suntem de acord cu aderarea Bulgariei la Schengen

-

Olanda a declarat vineri că este de acord cu aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen, transmite Reuters, care citează agenţia de presă olandeză ANP.

- Reclama -

Anunţul a fost făcut Ministerul Justiţiei olandez, ceea ce pune capăt opoziţiei de lungă durată a Olandei faţă de intrarea Bulgariei în spaţiul european de liberă circulaţie.

- Advertisement -

În acest context, singura ţară care ar trebui să îşi schimbe poziţia şi să accepte aderarea României şi a Bulgariei – care îndeplinesc tehnic criteriile necesare – la Schengen este Austria. Viena s-a pronunţat în ultimul an împotriva extinderii spaţiului de liberă circulaţie, invocând faptul că acesta nu este funcţional întrucât în centrul şi vestul Europei ajung numeroşi migranţi neînregistraţi.

Anterior în cursul zilei de vineri, premierul bulgar Nikolai Denkov afirmase la Bruxelles că aşteaptă ca parlamentul olandez să-şi ridice veto-ul privind aderarea ţării sale la Schengen în zilele următoare.

- Advertisement -

Guvernul olandez a avut o şedinţă vineri şi o decizie privind extinderea Schengen va fi înaintată legislativului pentru aprobare finală, a explicat Denkov.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img