spot_img
17.4 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeNew York Times: Ambasadorii europeni „fac pelerinaje” la aliații lui Trump pentru...

New York Times: Ambasadorii europeni „fac pelerinaje” la aliații lui Trump pentru a afla despre intențiile lui

-

În Europa, sunt tot mai mari temeri cu privire la revenirea lui Donald Trump la președinția SUA, care ar putea duce la o reducere a sprijinului pentru Ucraina, înstrăinarea țării de aliații săi europeni și prăbușirea NATO, scrie New York Times cu referire la actualii și foștii diplomați europeni.

- Reclama -

În țările europene, practic, nu se înțelege cum să construiești relații cu președintele Trump, în afară de a linguși și a te angaja din nou în „cadouri de afaceri”, rezultă din conversațiile cu diplomații. După cum a aflat ziarul, țările europene mici, cele mai apropiate de Rusia, vor încerca să câștige favoarea lui Trump prin creșterea achizițiilor de arme americane, așa cum a făcut Polonia în timpul mandatului său prezidențial anterior; apoi ea a făcut un „mare act de lingușire” sugerând ca o bază militară să fie numită după el.

- Advertisement -

Ambasadorii europeni „fac pelerinaje” la aliații lui Trump pentru a afla despre intențiile lui. Cel puțin un ambasador, șeful diplomatic finlandez Mikko Hautala, a luat legătura direct cu Trump și a încercat să-l convingă de valoarea Finlandei pentru NATO ca nou membru al blocului, au spus două dintre surse.

În calitate de președinte, a amenințat în mod repetat că va retrage Statele Unite din alianță, își amintește publicația, dar acum, încercând să se întoarcă la Casa Albă, spune puțin despre intențiile sale. Site-ul său de campanie scrie: „Trebuie să finalizăm reevaluarea fundamentală a scopului și misiunii NATO pe care am început-o sub administrația mea”. Acest limbaj vag provoacă îngrijorare în rândul aliaților europeni ai SUA.

- Advertisement -

NYT i-a cerut să explice ce înseamnă expresia „supraevaluare fundamentală”. „Este responsabilitatea fiecărui președinte al Statelor Unite să se asigure că alianțele americane servesc la protejarea poporului american și nu pun în pericol sângele și comorile americane”, a spus Trump.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img