spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeDezvăluirile negociatorului șef ucrainean cu Rusia

Dezvăluirile negociatorului șef ucrainean cu Rusia

-

Liderul fracțiunii Servitorul Poporului din Rada Supremă, David Arakhamia, într-un interviu acordat postului de televiziune 1+1, a vorbit despre circumstanțele negocierilor dintre Rusia și Ucraina în 2022. Potrivit acestuia, principala cerere a părții ruse a fost neutralitatea Kievului, dar Boris Johnson, care era pe atunci prim-ministru al Marii Britanii, l-a sfătuit să refuze negocierile cu Rusia.

- Reclama -

„După părerea mea, ei au crezut cu adevărat până în ultimul moment că pot face presiuni asupra noastră ca să alegem neutralitatea. Acesta era principalul lucru pentru ei: erau gata să pună capăt războiului dacă acceptăm neutralitatea, așa cum a făcut cândva Finlanda. Și ne vom angaja că nu ne vom alătura NATO… De fapt, acesta a fost punctul cheie”, a spus el.

- Advertisement -

Întrebat de ce Kievul a refuzat să accepte condițiile Rusiei, Arakhamia a răspuns că această decizie a fost influențată și de prim-ministrul britanic. „Mai mult, când ne-am întors de la Istanbul, Boris Johnson a venit la Kiev și a spus că nu vom semna nimic cu ei. Și „să luptăm”, a spus el.

Arakhamia a condus delegația ucraineană în negocierile cu Rusia în 2022.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img