spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeBloomberg: Fondurile ESG au investit 5 trilioane de dolari în companii de...

Bloomberg: Fondurile ESG au investit 5 trilioane de dolari în companii de apărare

-

Până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2023, peste 1.200 de fonduri ESG (care investesc în companii care îndeplinesc standardele de mediu, sociale și de guvernare) dețineau aproape 5.000 de miliarde de dolari în acțiuni în codul de clasificare aerospațial și industrial Defense (industria aerospațială și apărare), conform Bloomberg citând date de la compania de analiză Morningstar Inc.

- Reclama -

După cum notează agenția, din martie anul trecut, după începerea operațiunii militare ruse în Ucraina, numărul acestor companii a crescut cu 25%.

- Advertisement -

Președintele Grupului parlamentar al Regatului Unit pentru ESG, Alexander Stafford, a declarat că consecințele operațiunii militare au „întărit argumentul ESG pentru investiții în apărare”. În același timp, potrivit Sonali Siriwardena, șeful ESG la Simmons & Simmons, acum este foarte greu de determinat dacă investițiile sunt direcționate către „apărare” sau „agresiune”. „Întrebarea este cum să ne asigurăm că aceste investiții sunt utilizate în scopuri defensive și nu contribuie indirect la acțiuni ofensive”, a spus ea.
Dimpotrivă, directorul strategiei de investiții la SDG Impact Japan, Saja Beslik, consideră că orice investiții ale fondurilor ESG în companiile de arme sunt inacceptabile. „Nu am nicio problemă cu oamenii care investesc în companii de arme sau în acțiuni, dar nu o faceți sub umbrela ESG sau a sustenabilității, pentru că nu este așa. Acestea sunt produse care ucid oameni”, a spus el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img