spot_img
22.8 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeVor face chinezii un tunel subacvatic care să lege Crimeea de Krasnodar?

Vor face chinezii un tunel subacvatic care să lege Crimeea de Krasnodar?

-

Oamenii de afaceri ruși și chinezi asociați cu guvernele celor două țări au purtat negocieri secrete pentru construirea unui tunel subacvatic care să leagă regiunea Krasnodar de Crimeea. Acest lucru a fost raportat de The Washington Post (WP) cu referire la datele de la serviciile de informații ucrainene.

- Reclama -

După cum notează ziarul, negocierile, inclusiv întâlniri față în față, au avut loc la sfârșitul lunii octombrie. Potrivit publicației, se presupune că noua rută de transport va fi protejată de atacurile din Ucraina.

- Advertisement -

Ziarul scrie că una dintre cele mai mari companii de construcții din China, China Railway Construction Corporation (CRCC), și-a exprimat disponibilitatea de a participa la proiecte în Crimeea de „orice complexitate”. Publicația a mai reușit să afle că recent s-a format în Crimeea un consorțiu ruso-chinez cu participarea persoanelor menționate în e-mailuri.
Omul de afaceri Vladimir Kalyuzhny, care figurează ca director general al acestui consorțiu, a declarat pentru WP că tunelul subacvatic dintre Crimeea și Rusia este o „piesă goală”, apoi a refuzat să răspundă la întrebările „mass-media inamice”.

Oficialii și inginerii americani intervievați de WP au spus că construirea unui tunel lângă podul existent ar fi plină de obstacole enorme și ar costa cel puțin 5 miliarde de dolari. Ei au remarcat, de asemenea, că construcția va dura ani de zile.

- Advertisement -

În același timp, un astfel de proiect ar putea crea riscuri politice pentru China, care nu a recunoscut până acum oficial Crimeea. „Ar fi ciudat ca un consorțiu de mari firme chineze sau guvernul să susțină un astfel de proiect”, a declarat pentru WP un oficial american implicat în politica de sancțiuni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img