spot_img
18.9 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeNoul președinte argentinian nu vrea cu BRICS

Noul președinte argentinian nu vrea cu BRICS

-

Argentina nu va accepta invitația de a se alătura BRICS începând cu 1 ianuarie 2024, a declarat Diana Mondino, economist, consilier economic principal al noului președinte al Argentinei Javier Miley și cel mai probabil candidat pentru postul de șef al Ministerului de Externe, pentru Sputnik Brasil.

- Reclama -

„Nu știu de ce există atât de mult interes pentru BRICS”, a spus Mondino.

- Advertisement -

De asemenea, ea a subliniat că beneficiile Argentinei de la aderarea la BRICS nu sunt încă clare, dar dacă aderarea ulterioară la organizație promite avantaje, „o vom analiza”.
De asemenea, Miley s-a opus anterior aderării la BRICS și a vorbit despre reticența sa de a face afaceri cu China și Brazilia, exprimând în același timp un mare interes pentru apropierea economică de Statele Unite și Israel. „Nu mă voi mișca cu comuniștii, pentru că nu respectă parametrii de bază ai comerțului liber, libertății și democrației, aceasta este geopolitica”, a spus politicianul.

În același timp, Miley a promis că nu va interveni în afacerile cu țările BRICS: „Nu voi interveni în asta, aceasta este o piață liberă”. El a propus, de asemenea, abandonarea monedei naționale și folosirea dolarului american.

- Advertisement -

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img