spot_img
20.2 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăActualitateTAROM nu va mai zbura la Londra

TAROM nu va mai zbura la Londra

-

Parte a proiectului de restructurare a TAROM este și renunțarea la mai multe rute. Zece în total. În ultimii ani au dispărut deja din destinațiile companiei naționale: Barcelona, Alicante, Valencia, Hamburg, Stockholm, Erevan, Tbilisi. Liderul de sindicat, Narcis Pascu, spune că, de anul viitor, ar urma să dispară și cursa de Londra, una dintre destinațiile preferate de români și la care cursele sunt ocupate în totalitate permanent, transmite Europa Liberă.

- Reclama -

„Merge pe full. Dacă încercați să cumpărați un bilet la cursa de Londra o să vedeți că este foarte scump și de multe ori nici nu găsiți locuri la TAROM. Deci numai cursele bune au fost anulate”, susține Narcis Pașcu.

- Advertisement -

O discuție aparte pentru cursa de Londra este legată de slotul de pe aeroportul Heathrow, una dintre cele mai mari porți aeriene din Europa. Un slot pe aeroport este un spațiu orar dedicat special unei companii pentru aterizările și decolările curselor regulate, iar pe marile aeropoturi există o criză a sloturilor. Companiile vechi și cu tradiție își păstrează sloturile pe care le au închiriate de ani de zile.

„Acel slot valorează 22 de milioane de lire sterline și în planul de restructurare este trecut, fiindcă noi am făcut scandal pe tema asta, este trecut că nu se vinde, ci se va închiria. Dar, odată ce se va închiria, se va pierde, chiriașul va avea drept de preempțiune și va cumpăra”, se teme Narcis Pascu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img