spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán a semnat 10 acorduri economice in China

Viktor Orbán a semnat 10 acorduri economice in China

-

Viktor Orbán a purtat negocieri cu premierul chinez, luni, la Beijing, cu care a semnat zece acorduri economice. Premierul a anunţat toate acestea într-un clip video încărcat pe pagina sa de Facebook.

- Reclama -

Viktor Orbán a relatat că a treia mare conferinţă a iniţiativei “O centură, un drum” are loc la Beijing, cu participarea reprezentanţilor a 130 de ţări, printre care şi a 20 de şefi de stat şi de guvern.

- Advertisement -

După 2017 şi 2019, Ungaria a primit din nou o invitaţie, pe care a acceptat-o cu bucurie, întrucât China este un partener economic important – a adăugat politicianul maghiar. Anul acesta companiile chineze reprezintă cei mai mari investitori străini din Ungaria, a subliniat Orbán.

Premierul a relatat că luni au demarat negocieri cu premierul chinez şi că au semnat zece acorduri de natură economică, apoi ziua a continuat cu întrevederi cu şefii celor mai mari două bănci chineze.

- Advertisement -

Potrivit lui Viktor Orbán, lumea a ajuns la o răscruce, iar marea întrebare este dacă ar trebui să fie război sau pace, izolare sau cooperare.

Maghiarii cunosc bine izolarea şi ştiu ce presupune aceasta: sărăcire şi un pericol constant de război, a explicat prim-ministrul. 

“În schimb, noi lucrăm la extinderea relaţiilor noastre economice, atât în direcţia estului, cât şi în cea a vestului. Sunt convins că doar aşa putem păstra competitivitatea şi securitatea Ungariei. Din acest motiv ne aflăm aici, în China, şi despre asta vom discuta în zilele următoare”, a subliniat şeful guvernului de la Budapesta. 

Premierul s-a deplasat la Beijing duminică, unde participă la cel de-al treilea summit al cooperării “O centură, un drum”, respectiv poartă negocieri oficiale cu liderii Chinei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img