spot_img
21.1 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeCandidatul AUR la Primăria București propune reconstruirea Mănăstirii Văcărești

Candidatul AUR la Primăria București propune reconstruirea Mănăstirii Văcărești

-

Într-un moment în care Bucureștiul a sărbătorit 564 de ani de la prima atestare, candidatul AUR la Primăria Bucureștiului, Mihai Enache, lansează un proiect ambițios în cadrul programului său de guvernare locală pentru recuperarea și păstrarea memoriei istorice a orașului. Una dintre măsurile-cheie ale programului său este reconstruirea Mănăstirii Văcărești, un simbol al arhitecturii brâncovenești demolat în 1986 de autoritățile comuniste.

- Reclama -

Așa cum arată candidatul AUR, Bucureștiul este un oraș cu o istorie bogată și variată, care a evoluat rapid în ultimul secol, suferind transformări majore în timpul perioadei comuniste. Însă, spre deosebire de alte orașe europene cu o istorie bogată, care și-au conservat și valorificat monumentele istorice prin turism, Bucureștiul a suferit în tăcere pierderea unor comori arhitecturale, fără a lua măsuri adecvate pentru recuperarea memoriei sale.

- Advertisement -

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Bucureștiului, dorește să schimbe această tendință și să ofere bucureștenilor ocazia de a recupera și valorifica partea din istoria lor dispărută sub regimul comunist. Unul dintre obiectivele majore ale programului său este reconstruirea Mănăstirii Văcărești.

Reconstruirea Mănăstirii Văcărești reprezintă doar unul dintre pașii importanți pe care îi putem face pentru a recupera memoria și identitatea istorică a orașului nostru, dar și un prilej de a crea o oportunitate pentru dezvoltarea turismului”, consideră Mihai Enache.

- Advertisement -

Mănăstirea Văcărești, un edificiu emblematic al arhitecturii brâncovenești, a fost demolată în anul 1986 de autoritățile comuniste. Demolarea a fost văzută ca un act de sfidare și lipsă de respect pentru memoria istorică a Bucureștiului, ștergând unul dintre simbolurile sale arhitecturale cele mai semnificative.

AUR și-a prezentat marți candidatul pentru alegerile locale din 2024 pentru Primăria Generală a Municipiului București în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sub genericul „Alegerea de AUR pentru București”. La eveniment au participat președintele AUR, George Simion, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, deputați și senatori ai formațiunii, precum și alte persoane publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img