spot_img
27.6 C
București
miercuri, iunie 26, 2024
AcasăAnalizePreședintele Cehiei: Mulți europeni și americani sunt tentați să cedeze în Ucraina....

Președintele Cehiei: Mulți europeni și americani sunt tentați să cedeze în Ucraina. Va fi un eșec extrem de costisitor

-

Preşedintele Cehiei, Petr Pavel, a cerut miercuri Europei să nu se lase descurajată de războiul din Ucraina, într-un moment în care mulţi europeni şi americani sunt tentaţi să cedeze, transmite AFP.

- Reclama -

„Vă încurajez pe toţi să rezistaţi descurajării în faţa războiului. Rusia trebuie învinsă în Ucraina”, deoarece dacă această ţară cade „va fi un eşec extrem de costisitor pentru noi”, a spus el în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

- Advertisement -

„Vă încurajez să nu cedaţi promisiunilor false şi populismului (…) Susţineţi Ucraina din toate puterile”, a adăugat preşedintele ceh.

AFP apreciază că susţinerea pentru efortul de război al Ucrainei se erodează vizibil atât în Europa, cât şi în Statele Unite. Sâmbătă, electoratul l-a adus din nou la putere în Slovacia pe Robert Fico, liderul partidului SMER, care s-a opus explicit ajutorului militar pentru Ucraina. În SUA, acordul provizoriu la care a ajuns Congresul pentru evitarea blocării executivului federal a lăsat deschisă problema asistenţei care va fi acordată ucrainenilor pe viitor, deşi preşedintele Joe Biden doreşte să dea asigurări că aceasta va continua

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img