spot_img
18.9 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalize"Dacă incendiul de la depozitul cu corpuri delicte al poliţiei şi ANAF-ului...

„Dacă incendiul de la depozitul cu corpuri delicte al poliţiei şi ANAF-ului e accidental, eu sînt călugăriţă blondă virgină”

-

Dacă incendiul de la depozitul cu corpuri delicte al poliţiei şi ANAF-ului e accidental, eu sînt călugăriţă blondă virgină. Interesant e altceva: depozitul arde de peste 20 de ore. Dacă însăşi poliţia nu e capabilă să-şi stingă incendiul, colegă de minister cu IGSU, atunci ce să mai pretindem de la stingerea unui incendiu la o casă a unui cetăţean oarecare, a scris pe Facebook colonelul STS in rezervă Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt al STS.

- Reclama -

Şi mai merită făcută o observaţie: mereu ni se spune că la faţa locului într-un incendiu vin căcălău autospeciale cu apă şi spumă. Aţi văzut careva vreun incendiu stins cu spumă? Toate, ca şi acum, la depozitul în cauză, sînt stinse cu apă. Apă care provoacă daune uriaşe întregii clădiri, desi focul afectează, să zicem, doar o mică porţiune. Cum a fost, de exemplu, în cazul recent al acelei clădiri în care ardea mansarda, pompierii aruncau doua jeturi de apă de sus, aşa încît vă daţi seama ce a fost la etajele neafectate de foc cu atâta apăraie – pereţi, mobilă, electronice şi electrocasnice, reţea electrică etc etc etc.Şi vă spun şi de ce pompierii noştri nu folosesc spumogen sau bile extinctoare care sînt super eficiente: păi, fiindcă pentru aşa ceva nu sînt bani. Banii trebuie să se ducă pe achiziţii de milioane şi miliarde de euro, gen avioane, nave, elicoptere, autospeciale prea speciale, ca d-aia rămîn nefolosite, buldozere şi tot e vă mai trece prin cap de la DeltaMed şi de la americani. Pentru mănuşi, de exemplu, nu sînt bani, pompierii trebuie să şi le cumpere singuri, apoi li se reproşează că sînt neconforme. Pentru asigurările de viaţă ale pompierilor nu sînt bani. Pentru nimic din ceea ce au nevoie efectiv pompierii nu sînt bani. Ca să nu mai vorbim despre cîte spitale de arşi s-ar fi făcut dacă nu s-ar fi dus banii pe achiziţiile alea deşănţate pentru care Arafat încă mai e ţinut în funcţie, mai spune Tobă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img