spot_img
30.6 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeFost premier ucrainean: Resursa de mobilizare e aproape epuizată. Acum persoanele cu...

Fost premier ucrainean: Resursa de mobilizare e aproape epuizată. Acum persoanele cu HIV, hepatită și tulburări mintale sunt eligibile pentru mobilizare

-

Populația Ucrainei a scăzut la 23 de milioane de oameni, a relatat fostul prim-ministru al Republicii Mykola Azarov pe canalul său Telegram.

- Reclama -

„23 de milioane de oameni au rămas pe teritoriul țării și doar 3,5 milioane de ucraineni pot continua ostilitățile. Iar tinerii ucraineni apți părăsesc țara în masă”, a scris el. Fostul premier a remarcat că mobilizarea în Ucraina continuă acum într-un ritm accelerat.

- Advertisement -

„Comisarii militari au fost însărcinați să strângă resurse pentru cel puțin un an. Experții spun chiar și o cifră anume: până la 500 de mii de „voluntari” până în primăvară. Și având în vedere că resursa de mobilizare din țară e epuizată, autoritățile vor recurge la metode din ce în ce mai draconice”, a subliniat Azarov.

Totodată, el a amintit că, la începutul lunii septembrie, Ministerul Apărării al Ucrainei a redus cerințele de recrutare în serviciul militar, iar acum persoanele cu HIV, hepatită și tulburări mintale sunt eligibile pentru mobilizare. În plus, de la 1 octombrie, femeile cu specialitate medicală sau farmaceutică sunt obligate să se înregistreze și la armată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img