spot_img
25 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăAnalizeAmbasada Rusiei în Libia: Washingtonul continuă să ne amuze. Am râs toată...

Ambasada Rusiei în Libia: Washingtonul continuă să ne amuze. Am râs toată seara

-

Ambasada Rusiei la Tripoli a declarat că a făcut haz de avertismentul adresat de Casa Albă liderilor libieni în legătură cu apropierea de Moscova. Declarația Washingtonului a venit pe 29 septembrie, curând după întâlnirea dintre Putin și liderul libian, Khalifa Haftar la Kremlin. În urmă cu o lună, la Tripoli s-a deplasat o delegație a Ministerului Apărării al Rusiei. Ce se știe despre legăturile militare îndelungate dintre Rusia și Libia, în materialul Gazeta.Ru.

- Reclama -

Ambasada Rusiei în Libia a comentat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, avertismentul adresat de Washington comandantului șef al Armatei Naționale Libiene (ANL), Khalifa Haftar, și altor lideri ai țării privind cooperarea cu Moscova.

- Advertisement -

„Washingtonul continuă să ne amuze. Am râs toată seara”, a scris ambasada în postarea ei.

Pe 29 septembrie, a doua zi după confirmarea oficială a întâlnirii dintre președintele rus Vladimir Putin și Haftar, pe rețeaua de socializare X (Twitter) a postului de televiziune Al-Arabia a apărut un articol: „Casa Albă l-a prevenit pe comandantul ANL și pe toți liderii libieni să nu se bazeze pe Putin”.

- Advertisement -

În același timp, un reprezentant al Casei Albe a declarat jurnaliștilor că administrația americană ”se află în contact cu liderii Libiei și este gata să ofere sprijin în toiul crizei pe care o traversează țara”.

După cum a precizat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, pe parcursul negocierilor părțile au discutat despre situația din Libia și din regiune în ansamblul ei.

Luna trecută, Libia a fost vizitată oficial de o delegație a Ministerului Apărării, condusă de ministrul adjunct al Apărării Iunus-Bek Evkurov. Vizita a fost anunțată de Ministerul Apărării. Reprezentanții celor două țări au discutat despre perspectivele cooperării în lupta împotriva terorismului internațional și alte probleme de acțiuni comune.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img