spot_img
20.2 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăUncategorizedA fost oprită producția la cel mai mare zăcământ din UE

A fost oprită producția la cel mai mare zăcământ din UE

-

În Olanda, în dimineața zilei de 1 octombrie, producția a fost oprită la zăcământul de gaz Groningen, care este considerat cel mai mare din Uniunea Europeană, relatează De Telegraaf .

- Reclama -

Câmpul a fost descoperit în 1959 în nordul Țărilor de Jos, iar câțiva ani mai târziu au început primele livrări de gaz către Europa. De atunci, au fost produși peste 1,5 trilioane de metri cubi. m, iar rezervele reziduale sunt estimate la 2,7 trilioane de metri cubi. m. De la începutul anilor 1990, zona câmpului a suferit peste 900 de cutremure cu o magnitudine de până la 3,6.
Producția de gaze din Groningen a adus sute de miliarde de euro în conturile olandeze în ultimii 60 de ani, dar a împovărat locuitorii locali cu pagube semnificative și riscuri de siguranță din cauza tasării terenului și a numeroaselor replici, scrie De Telegraaf .
„Producția de gaze din Groningen se va opri în sfârșit”, a declarat ministrul minierului olandez Hans Wijlbrief la sfârșitul lunii septembrie.

- Advertisement -

El a numit decizia o „uşurare pentru mulţi”, deşi a recunoscut că cutremurele vor continua în anii următori. În același timp, el a numit închiderea câmpului un „moment istoric”, mai ales dacă sediul de producție va fi demolat anul viitor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img