spot_img
16.5 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăAnalizeIonuț Stroe: PNL a avut un rol decisiv în echilibrarea pachetului de...

Ionuț Stroe: PNL a avut un rol decisiv în echilibrarea pachetului de măsuri fiscale. Am obținut introducerea unor măsuri care protejează clasa de mijloc, mediul de afaceri, educația, cultura, societatea civilă

-

”Dincolo de scenariile apocaliptice de acum câteva luni, pachetul final de măsuri fiscale nu este sperietoarea de care s-a temut toată lumea. Iar Partidul Național Liberal a avut un rol decisiv în echilibrarea acestui pachet de măsuri fiscale. Pe lângă creșterea veniturilor bugetare, PNL a insistat să existe o reducere a cheltuielilor statului, astfel încât să asigurăm o disciplină financiară în instituțiile publice și să stopăm risipa bugetară. Am obținut introducerea unor măsuri care protejează clasa de mijloc, mediul de afaceri, educația, cultura, societatea civilă”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

- Reclama -

În spatele disputelor PNL – PSD pe marginea pachetului de măsuri fiscale, pe care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament, au stat în tot acest timp calcule cu cifrele pe masă.

- Advertisement -

Din ceea ce am aflat pe surse, liberalii au insistat pe ceea ce au numit linii roșii ale fiscalității, respectiv pe renunțarea la acele măsuri care ar fi îngenunchiat antreprenorii. De altfel, și în declarațiile publice, Nicolae Ciucă și alți lideri PNL au fost vocali pe marginea menținerii cotei unice, ca și pe păstrarea actualei cote de impozitare de 8% pentru dividendele companiilor, ca și pe plafonarea contribuției CASS pentru PFA-uri. Toate sunt măsuri cu impact major în piață și orice modificare ar fi influențat bugetele IMM-urilor și ale românilor în general. Mai mult, PNL a solicitat și un pachet special de facilități pentru investiții mai mari de 50 milioane euro în România.

Ne amintim că au circulat în mediul public mai multe variante ale pachetului de măsuri pentru echilibrarea bugetară și pentru scăderea deficitului, cu măsuri care au speriat în egală măsură mediul de afaceri și sindicatele, cum a fost cazul unui proiect de OUG scăpat din Guvern.

- Advertisement -

Față de acestea, forma finală a măsurilor nu mai conține acele prevederi care au stârnit revoltă, care au dus la semnarea petițiilor online pentru susținerea unor instituții sau ONG-uri ori care au revoltat liderii sindicali.

Punerea în aplicare a pachetului fiscal va ajuta România să beneficieze în continuare de banii din PNRR, conform angajamentelor asumate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img