spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeElena Ceaușescu de Vaslui, afacerile lui Buzatu și șefia PSD Vaslui: Cea...

Elena Ceaușescu de Vaslui, afacerile lui Buzatu și șefia PSD Vaslui: Cea mai sofisticată linie de producție de spălat bani negri din România

-

În a două zi fără Buzatu la CJ Vaslui, lupta de clasă se ascută. Sinecurile lui Alexandru Barbu, Vasile Mariciuc și Vlad Ghețu dispar, iar Ana Obreja va trebui să se întoarcă în biroul ei de la achiziții, acolo unde avea locul călduț păstrat. Să vedem dacă va face față noilor exigențe și dacă se va putea adapta. E greu după ce dai ordine într-un județ ca Elena Ceaușescu, acum să te întorci la munca de jos, acolo unde ai scuipat când erai pe cai mari. S-a lămurit și de ce s-a deplasat la CJ luni, când teoretic era în concediu medical. A venit să golească sertarul secret al lui Buzatu, unde erau bani și alte lucruri secrete. În partid, lupta se mută în tranșee și este la baionetă. Dan Marian, Tudorel Buzatu și Primarul Hușului Ioan Ciupilan au ordin de la Buzatu din pușcărie să preia partidul, chiar dacă mâine vine secretarul general al PSD, Paul Stănescu, să-l instaleze interimar pe Dragoș Benea. Între timp, Edi Popica îi face lobby lui Solomon pentru a prelua șefia organizației, în timp ce Trifan se chinuie să preia frâiele lăsate libere la CJ Vaslui de Buzatu. Numai că o face timid și cere ajutorul prefectului pentru a da de pământ cu cabinetul de veterinari și femei de servici al lui Buzatu, scrie Vremea Nouă.

- Reclama -

Buzatu din pușcărie încă organizează partidul. Acesta își dorește ca hușenii Ciupilan și Dan Marian să preia oficial conducerea partidului, iar din spate să-i sforăirească el. Deja Tudorel Buzatu a fost la Huși ieri, la primar, să transmită ordinele. Ciupilan i-a luat-o înainte „șefului” și deja s-a întâlnit cu Paul Stănescu în secret, să-i explice de ce dalmațianul Dan Marian e bun de luat în echipa de conducere, chiar dacă e de la ALDE, fiindcă îl poate aduce în partid un alt personaj, care mult nu-i mai lipsește până îi explodează și lui o bombă în curte și anume, Dumitru Boroș, primarul Bârladului. Un alt Mitică cu lipici la banii publici.Deputatul Popica sună de zor primarii și îi face lobby lui Adrian Solomon, care nu stă nici el cu mâinile în sân. Își dorește preluarea organizației județene, dar parcă nu se încadrează cu profilul căutat de Ciolacu, un politician nu cu foarte multe mandate. Paul Stănescu vine mâine la Vaslui și nu o să-l pună nici pe Ciprian Trifan, noul președinte interimar al CJ Vaslui, nici pe Solomon și nici pe primarul Hușului. Îl va anunța de Adrian Dragoș Benea drept interimar al organizației și care probabil că va sta până la sfârșitul alegerilor locale de anul viitor, când se va vedea ce facțiune din PSD Vaslui va ieși câștigătoare la numărarea voturilor. Așa că visul de mărire al lui Dan Marian se cam năruie. Nu va fi noul tătuc al PSD în locul lui Buzatu, nici măcar sforarul din spatele lui Ciupilan. Paul Stănescu va mai da o directivă, și anume formarea unei coaliții locale între PSD și PNL. Aceasta nu poate avea loc decât dacă, în prima ședință de CJ Vaslui, o majoritate largă formată din PSD și PNL îl va demite pe Dan Marian din funcția de vicepreședinte de CJ. De ce ține Buzatu din pușcărie să impună cuplul Ciupilan -Dan Marian? Fiindcă la mijloc sunt mulți bani. Amicul lui Dan Marian, omul care e pe cale să pornească o mega afacere cu energie la Vaslui, trebuie susținut să termine proiectul care va fi cea mai sofisticată linie de producție de spălat bani negri din România. Fiindcă Buzatu trebuia să-și spele banii din șpăgi undeva. Toată schema e pregătită, firma e gata, Tudorel Buzatu deja e acționar în această companie, numai că nu mai este Secretar General Adjunct în Guvern și nu prea mai poate ajuta. Timid, acest om de afaceri, Ionuț Rebegea pe numele său, este obișnuit cu bani de la stat. Până acum nu are multe contracte cu statul, doar vreo 5, însă vor mai urma dacă Dan Marian rămâne la butoane. Tudorel, lovit crunt de tragedia tatălui său, rămas fără bani (sic!) este ajutat de acest Ionuț Rebegea. După tot acest scandal și după ce DNA-ul a arătat la ce nivel de șpăgi se preta Buzatu, acesta îi dă lui Tudorel o mașină, fiindcă săracu’ a rămas fără tătic și nu mai are cine să aibă grijă de el, mai scrie Vremea Nouă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img