spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeÎn plin scandal Buzatu, Aeroportul Mihail Kogălniceanu a dat un contract fără...

În plin scandal Buzatu, Aeroportul Mihail Kogălniceanu a dat un contract fără licitație unei firme controlate de fostul șef al PSD Vaslui

-

În plin scandal de corupție, care îl are în centrul atenției pe Dumitru Buzatu, S.N. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanta S.A. pune pe tavă un contract de peste 100 de mii de euro, pentru furnizarea de gaze naturale, companiei conduse de un celebru lider social democrat din Vaslui. SC Gaz Est SA, companie care are ca acționar majoritar Consiliul Local Vaslui și administrator, dar și beneficiar, pe Directorul General Tighici Adrian, nimeni altul decât fostul președinte al organizației municipale a Partidului Social Democrat Vaslui, în perioada 2008-2022, scrie Replica de Constanța. 

- Reclama -

Despre Adrian Tighici și Dumitru Buzatu se poate spune că sunt vechi colaboratori, Buzatu, conducând timp de 23 de ani filiala județeană a partidului, în timp ce Tighici se afla la cârma organizației municipale. Anumite surse spun chiar că Tighici ar fi unul dintre principalii candidați pentru preluarea funcției rămase vacante după ce oamenii legii l-au săltat pe Buzatu. 

- Advertisement -

În 2011, ANI a sesizat situaţia de incompatibilitate în care s-a aflat consilierul local, Adrian Tighici, din Consiliul local Vaslui, care avea în acelaşi timp şi calitatea de director general în cadrul SC Gaz-Est SA, înfiinţată de Consiliul local, şi la care această autoritate deţinea 48,5% din acţiuni – fapt ce constituia o încălcare a prevederilor art. 88 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img