spot_img
16.6 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeIndia a anunțat lansarea coridorului economic India-Orientul Mijlociu-Europa: Americanii vor face o...

India a anunțat lansarea coridorului economic India-Orientul Mijlociu-Europa: Americanii vor face o cale ferată din Angola până în Oceanul Indian

-

Prim-ministrul indian Narendra Modi, în marja summitului G20 de la New Delhi, a anunțat lansarea coridorului economic India-Orientul Mijlociu-Europa. 

- Reclama -

Potrivit analiştilor, proiectul este menit să contracareze Noile Drumuri ale Mătăsii, prin care Beijingul realizează investiţii masive în numeroase ţări în curs de dezvoltare, pentru a construi infrastructuri.

- Advertisement -

„Acest coridor va arăta o cale durabilă pentru întreaga lume”, a spus premierul la o conferință de presă cu liderii tuturor țărilor care participă la proiect. 

Denumită oficial Coridorul Economic India-Orientul Mijlociu-Europa, condusă în comun de India și Statele Unite ale Americii, inițiativa va fi prima de acest gen în domeniul conectivității și cooperării în infrastructură care implică India, Emiratele Arabe Unite , Arabia Saudită, UE, Franța, Italia, Germania și Statele Unite.

- Advertisement -

Preşedintele american Joe Biden a declarat că Washingtonul va investi într-o nouă linie de cale ferată din Angola până în Oceanul Indian.

„Acest lucru va crea locuri de muncă și va îmbunătăți securitatea alimentară. Aceasta este o investiție revoluționară. Lumea se află la un moment de cotitură în istorie. Să lucrăm împreună”, a spus Biden. Prințul moștenitor și prim-ministrul Arabiei Saudite Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud a declarat că regatul așteaptă cu nerăbdare inițiativa. „Aceasta va fi cea mai directă conexiune între India, Orientul Mijlociu și Europa. Va permite călătoriile cu 40% mai rapide”, a spus șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img