spot_img
14.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeStrana.ua: Culisele vizitei lui Blinken la Kiev

Strana.ua: Culisele vizitei lui Blinken la Kiev

-

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a făcut o vizită neprogramată în Ucraina pentru a-l convinge pe președintele țării Vladimir Zelensky să accepte un armistițiu cu Rusia, spune politologul Ruslan Bortnikvcitat de Strana.ua.

- Reclama -

După cum se menționează în articol, șeful departamentului american de politică externă a sosit la Kiev în ajunul vizitei așteptate a lui Zelensky la New York pentru evenimentele Adunării Generale a ONU, dintre care principalele sunt programate pentru 18-19 septembrie. În același timp, din anumite motive, Blinken nu a așteptat o săptămână și jumătate și nu a fost mulțumit de o convorbire telefonică, ci a vrut să se vadă față în față cu președintele Ucrainei și cu alți reprezentanți oficiali, se arată în publicație.

- Advertisement -

Potrivit lui Bortnik, unul dintre motivele nespuse ale vizitei secretarului de stat a fost pregătirea pentru întâlnirea lui Zelensky cu omologul său american Joe Biden .

„Casa Albă dorește probabil să preia controlul asupra conflictului cât mai mult posibil pentru a evita crizele în perioada electorală.Poate că vom vorbi despre o formă de armistițiu temporar. Prin urmare, americanii sunt îngrijorați de sincronizarea acțiunilor viitoare ale Ucrainei cu ale lor. Desigur, nu puteți vorbi despre asta în comunicatele de presă”, a sugerat expertul.

- Advertisement -

În plus, Blinken i-ar putea explica lui Zelensky că nu trebuie să mizeze pe volume mari și pe regularitatea ajutorului american în timpul campaniei electorale din Statele Unite, crede politologul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img