spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeMotreanu: Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European a votat...

Motreanu: Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European a votat favorabil avizul pe care l-am formulat privind etichetarea digitală a produselor fertilizante

-

Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European a votat favorabil avizul pe care l-am formulat privind etichetarea digitală a produselor fertilizante. Ca responsabil din partea Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală pe dosarul privind etichetarea digitală a produselor fertilizante, am elaborat, în colaborare cu reprezentanții grupurilor politice, o opinie sub fomă de scrisoare către Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, a anunțat europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

- Reclama -

Produsele fertilizante sunt indispensabile pentru securitatea alimentară, pentru a asigura suficientă hrană de înaltă calitate și pentru a proteja veniturile fermierilor. Informațiile referitoare la utilizarea, siguranța și eficiența agronomică a produselor fertilizante sunt vitale pentru atingerea acestor obiective. De multe ori etichetele sunt supraîncărcate cu informații neesențiale și, uneori, devin costisitoare.Am susținut stabilirea unor cerințe voluntare de etichetare digitală la introducerea pe piață a produselor fertilizante. Posibilitatea de a avea o asemenea etichetă contribuie la reducerea deșeurilor de ambalaje, la o transmitere mai eficientă a informațiilor esențiale către utilizatori finali și, nu în ultimul rând, ar putea contribui la o reducere a prețurilor la îngrășăminte, benefică fermierilor noștri. Am atras atenția că instrucțiunile ce asigură o utilizare optimă și în siguranță a produselor fertilizante trebuie să rămână pe eticheta fizică atunci când produsele sunt destinate utilizatorilor finali, pentru a preveni orice dificultăți de conectare la internet. Astfel, fermierii vor avea acces la informațiile de bază despre produsele achiziționate oriunde și în orice moment.De asemenea, am sugerat introducerea de prevederi privind recomandări voluntare de a oferi consiliere pentru diferite culturi sau exemple de bune practici pentru prevenirea pierderii de nutrienți sau o mai bună gestionare a solului prin intermediul etichetelor digitale, mai spune Motreanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img