spot_img
10 C
București
miercuri, octombrie 2, 2024
AcasăAnalizeȘeful diplomației UE: Ceea ce se întâmplă în Africa de Vest este...

Șeful diplomației UE: Ceea ce se întâmplă în Africa de Vest este o mare problemă pentru Europa

-

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate Josep Borrell a declarat miercuri că, dacă se confirmă că în Gabon a avut loc o lovitură de stat, atunci această evoluţie va spori instabilitatea din regiune, transmite Reuters.

- Reclama -

Un grup de ofiţeri superiori din Gabon au anunţat miercuri dimineaţa la televiziune că au preluat puterea, la scurt timp după ce autoritatea electorală naţională comunicase că preşedintele Ali Bongo Odimba a fost reales pentru al treilea mandat.

- Advertisement -

Situaţia din ţara africană este analizată de miniştrii apărării din statele Uniunii Europene, reuniţi în cadru informal la Toledo, eveniment organizat de preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

”Dacă se confirmă, atunci este vorba de încă o lovitură de stat militară ce sporeşte instabilitatea în întreaga regiune”, a spus Borrell în faţa miniştrilor apărării europeni.

- Advertisement -

”Întreaga zonă – începând cu Republica Centrafricană, apoi Mali, apoi Burkina Faso, acum Niger, poate Gabon – este într-o situaţie foarte dificilă şi cu siguranţă miniştrii trebuie să examineze detaliat ceea ce se întâmplă acolo şi cum putem să ne îmbunătăţim politica faţă de aceste ţări. Aceasta este o mare problemă pentru Europa”, a adăugat şeful diplomaţiei europene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img