spot_img
15.4 C
București
marți, octombrie 1, 2024
AcasăAnalizeAmbasada Israelului: Întrevederea Ambasadorului cu George Simion a avut loc nu pentru...

Ambasada Israelului: Întrevederea Ambasadorului cu George Simion a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului

-

Ambasada Israelului transmite, miercuri, într-un comunicat oficial, ca reacţie la exprimările publice ale unor rezerve faţă de întâlnirea Ambasadorului Statului Israel Reuven Azar cu liderul partidului AUR, George Simion, că întrevederea Ambasadorului cu George Simion a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului. ”Este o şansă pe care noi o acordăm pentru a începe un dialog constructiv, şi nu o cartă albă”, mai precizează ambasada.

- Reclama -

”Ca urmare a exprimării publice a unor rezerve faţă de întâlnirea Ambasadorului Statului Israel Reuven Azar cu liderul partidului AUR, George Simion, facem o precizare importantă: Întrevederea Ambasadorului Reuven Azar cu liderul partidului AUR a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului. Considerăm că declaraţia acestui partid, care include cele patru elemente importante pentru noi, – anume asumarea responsabilităţii României faţă de Holocaustul petrecut în teritoriile aflate sub controlul României, condamnarea antisemitismului, exprimând toleranţă zero faţă de acesta şi adoptarea definiţiei IHRA a antisemitismului, interzicerea elogierii criminalilor de război, inclusiv a lui Ion Antonescu, precum şi susţinerea educaţiei privind memoria Holocaustului în sistemul şcolar – constituie o oportunitate de a promova înţelegerea între susţinătorii partidului şi poporul evreu”, spune Ambasada Israelului în România.

- Advertisement -

Ambasada menţionează: ”Este o şansă pe care noi o acordăm pentru a începe un dialog constructiv, şi nu o cartă albă. Vom continua, împreună cu prietenii şi partenerii noştri, lupta pentru combaterea antisemitismului, precum şi a oricărei manifestări antisemite sau de negare a Holocaustului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img