spot_img
13.2 C
București
marți, octombrie 1, 2024
AcasăDezvaluiriBOMBA CREVEDIA: Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obli­gaţie...

BOMBA CREVEDIA: Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obli­gaţie de a avea o asigurare

-

Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obli­gaţie de a avea o asigurare pentru cazuri precum cel care a avut loc la Crevedia, dar pentru o maşină, indife­rent de vechime, se impune obligativitatea de a avea o poliţă RCA cu o limită de despăgubire de 6 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

În cazul Crevedia au explodat trei cisterne ale firmei Flagas deţinute de Ionuţ Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. Nu se ştie dacă compania are o asigurare de răspundere civilă, ce se întâmplă într-o si­tua­ţie de genul acesta, când o firmă îşi desfăşoară activitatea şi produce daune sau dacă are vreo asigurare pe celelalte staţii pe care le deţine şi se pot folosi în acest caz.

- Advertisement -

Pe lângă problema deţinerii unei asigurări şi a faptu­lui că legea nu prevede obligativitatea unei asigurări de răspundere civilă staţiilor de benzină sau GPL, ce se întâmplă cu locuinţele afectate de un asemenea eveni­ment? Nu ar trebui ca pe o anumită rază, de exemplu de 100 de metri în jurul staţiilor GPL, firmele care deţin staţiile să aibă o asigurare de răspundere civilă sau să se asigure că proprietarii locuinţelor din jur au o asigurare de locuinţă în cazul unui asemenea eveniment?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img