spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeMacron speriat de slăbirea Occidentului: Se promovează ''politica resentimentelor'' în Asia şi...

Macron speriat de slăbirea Occidentului: Se promovează ”politica resentimentelor” în Asia şi Africa, politică alimentată de ”anticolonialism, reinventat sau imaginat”, dar şi de ”un antioccidentalism instrumentalizat”

-

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat luni cu privire la un ”risc de slăbire” a Europei şi a Occidentului într-un context internaţional marcat de o concurenţă crescută între puterile mondiale, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

”Acest context se complică şi face să sporească riscul unei slăbiri a Occidentului şi mai ales a Europei noastre”, a declarat Macron la Paris, în cadrul reuniunii anuale a diplomaţiei franceze.

- Advertisement -

”Trebuie să fim lucizi, fără a fi pesimişti în mod excesiv”, a subliniat şeful statului francez.

El a accentuat că există o repunere în discuţie a ”ordinii noastre internaţionale în care Occidentul avea un loc preponderent”.

- Advertisement -

Cauza acestei situaţii este reprezentată, potrivit lui Emmanuel Macron, de revenirea războiului în Europa prin agresiunea rusă contra Ucrainei şi de promovarea unei ”politici a resentimentelor” în Asia şi Africa, politică alimentată de ”anticolonialism, reinventat sau imaginat”, dar şi de ”un antioccidentalism instrumentalizat”.

Preşedintele francez a insistat, de asemenea, pe necesitatea ”evitării unei împărţiri a lumii” în jurul războiului din Ucraina, în contextul în care statele din Sud refuză să condamne Rusia. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img